Αραβική Κουζίνα
Μουσάχαν με λαγό
للوصفه باللغة العربيه أضغط هنا
Το Παλαιστινιακό Μουσάχαν είναι ένα κυρίως πιάτο από την Παλαιστινιακή παραδοσιακή κληρονομιά και σημαίνει το ζεσταμένο.
Σήμερα θα κάνουμε Μουσάχαν με λαγό.
Υλικά για 6 άτομα:
Λαγός 1 1/2 κιλό περίπου.
1 1/2 Κιλό άσπρα ξηρά κρεμμύδια.
6 Μέτριες Αραβικές Πίτες.
Για τον λαγό:
1/2 Κουταλάκι του γλυκού Μίξ Μπαχαρικών για κρέας.
3 Φύλλα δάφνης.
1 Κουταλάκι του γλυκού διάφοροι σπόροι μπαχαρικών
1 Κουταλάκι του γλυκού διάφοροι σπόροι μπαχαρικών
1/2 Κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι.
1 Κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
Μία πρέζα μαύρο πιπέρι.
Μία πρέζα κουρκουμά.
Μία πρέζα κουρκουμά.
Για τα κρεμμύδια:
1/2 Κούπα Σουμάκ.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού Μίξ Μπαχαρικών για κρέας.
3 Φύλλα δάφνης.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι.
1 Κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
1/2 Κούπα ελαιόλαδο.
Για την μαρινάδα:
2 Κρεμμυδάκια μικρά η ένα μεγάλο.
2 Σκελίδες σκόρδου.
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού Μίξ Μπαχαρικών για κρέας.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού σουμάκ.
1/2 Κούπα ξύδι.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού Μίξ Μπαχαρικών για κρέας.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού σουμάκ.
1/2 Κούπα ξύδι.
Εκτέλεση:
Φοράμε γάντια μίας χρήσης.
Πλένουμε καλά τον λαγό με νερό και ξύδι.
Κόβουμε τον λαγό σε 6 τεμάχια τα πλένουμε ξανά καλά με νερό και ξύδι.
Τοποθετούμε τα τεμάχια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά της μαρινάδας και το αλάτι. Χονδροκόβουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε το ξύδι, δύο κούπες νερό και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε τα κομμάτια του λαγού από την μαρινάδα και τα ξεπλένουμε καλά.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και την βάζουμε στην φωτιά, προσθέτουμε 2 κούπες νερό, τα μπαχαρικά για τον λαγό και τα φύλλα δάφνης, και βράζουμε σε χύτρα ταχύτητος για 45 λεπτά, η σε απλή κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει το κρέας (σε χαμηλή φωτιά).
Καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε τα σκεύη και τις επιφάνειες που ήρθαν σε επαφή με το κρέας.
Καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε τα σκεύη και τις επιφάνειες που ήρθαν σε επαφή με το κρέας.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χονδροκόβουμε.
Σε μεγάλη ριχή και φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο (κρατάμε 3 κουτακλιές της σούπας), όταν κάψει το λάδι προσθέτουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να αποκτήσουν διάφανο χρυσαφή χρώμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το σουμάκ (κρατάμε μια κουταλιά της σούπας) και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά για 3 λεπτά και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.
Βγάζουμε τα βρασμένα κομμάτια λαγού από το ζουμί, τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι, τα πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και το σουμάκ που κρατήσαμε, και τα σοτάρουμε ελαφρά να ροδίσουν.
Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα με τα κρεμμύδια στην φωτιά, προσθέτουμε τα κομμάτια του λαγό στα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ζουμί αφού το στραγγίσουμε από τα μπαχαρικά, δεν προσθέτουμε όλο ζουμί, ίσα ίσα να σκεπαστεί μερικώς το κρέας.
Βράζουμε για 30 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά και σβήνουμε την φωτιά. Το λαχταριστό μας μουσάχαν με άγριο λαγό είναι έτοιμο.
Σε κάθε πιάτο βάζουμε μια αραβικές Πίτα.
Απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω από τις πίτες. Βάζουμε από ένα κομμάτι λαγό από πάνω και σερβίρουμε.
Σερβίρουμε το Μουσάχαν με άγριο λαγό ζεστό. Συνοδεύεται από γιαούρτι, η αριάνι, η ξινόγαλο και Αραβική Σαλάτα.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.