Κυδώνι γλυκό κουταλιού

Αραβική Κουζίνα

Κυδώνι γλυκό κουταλιού

مربى السفرجل – حلويات الملعقه

للوصفه باللغة العربيه أضغط هنا

kidonia08

Το κυδώνι η το χρυσό μήλο, πλούσιο σε βιταμίνες.
Για τα οφέλη που μας προσφέρουν τα κυδώνια διαβάστε εδώ
Σήμερα θα φτιάξουμε κυδώνι γλυκό κουταλιού.

Υλικά:
2 Κιλά ώριμα κίτρινα κυδώνια (καθαρισμένα).

kidonia

1400 Γρ. Ζάχαρη.
100 Γρ. αμύδαλόψυχα.

kidonia05

Χυμός από μισό λεμόνι για το γλυκό.
Χυμός από ένα λεμόνι για το νερό που θα βάλουμε τα κομμένα κυδώνια.
1 Κλαδάκι αρμπαρόριζα.

Amparoriza

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες στεκάκια της αρεσκείας μας, η τα τρίβουμε στον τρίφτη (στο χοντρό), τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό που έχει τον χυμό από το ένα λεμόνι, για να μην οξειδωθούν μέχρι να τα κόψουμε όλα.

kidonia01

Αφού κόψουμε όλα τα κυδώνια, τα στραγγίζουμε από το νερό, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις, μια στρώση κυδώνια και μια στρώση ζάχαρη, προσθέτουμε και μισή κούπα νερό, ανακατεύουμε ελαφρά.

kidonia02

Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

kidonia03

Δυναμώνουμε την φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 50 λεπτά περίπου.

kidonia06

Όταν δούμε ότι το σιρόπι έδεσε, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το κλαδάκι αρμπαρόριζας, τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. 

kidonia07

Αποθηκεύουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα για μελλοντική κατανάλωση.

kidonia09

Σερβίρουμε το γλυκό μας κρύο με παγωμένο νεράκι.

kidonia08

Και καλή σας όρεξη.

Γλυκά κουταλιού-Μαρμελάδες

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή