Αραβική Κουζίνα
Κυδώνι γλυκό κουταλιού
مربى السفرجل – حلويات الملعقه
للوصفه باللغة العربيه أضغط هنا
Το κυδώνι η το χρυσό μήλο, πλούσιο σε βιταμίνες.
Για τα οφέλη που μας προσφέρουν τα κυδώνια διαβάστε εδώ
Σήμερα θα φτιάξουμε κυδώνι γλυκό κουταλιού.
Υλικά:
2 Κιλά ώριμα κίτρινα κυδώνια (καθαρισμένα).
1400 Γρ. Ζάχαρη.
100 Γρ. αμύδαλόψυχα.
100 Γρ. αμύδαλόψυχα.
Χυμός από μισό λεμόνι για το γλυκό.
Χυμός από ένα λεμόνι για το νερό που θα βάλουμε τα κομμένα κυδώνια.
1 Κλαδάκι αρμπαρόριζα.
Χυμός από ένα λεμόνι για το νερό που θα βάλουμε τα κομμένα κυδώνια.
1 Κλαδάκι αρμπαρόριζα.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες στεκάκια της αρεσκείας μας, η τα τρίβουμε στον τρίφτη (στο χοντρό), τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό που έχει τον χυμό από το ένα λεμόνι, για να μην οξειδωθούν μέχρι να τα κόψουμε όλα.
Αφού κόψουμε όλα τα κυδώνια, τα στραγγίζουμε από το νερό, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις, μια στρώση κυδώνια και μια στρώση ζάχαρη, προσθέτουμε και μισή κούπα νερό, ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Δυναμώνουμε την φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 50 λεπτά περίπου.
Όταν δούμε ότι το σιρόπι έδεσε, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το κλαδάκι αρμπαρόριζας, τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Αποθηκεύουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα για μελλοντική κατανάλωση.
Σερβίρουμε το γλυκό μας κρύο με παγωμένο νεράκι.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.