Αραβική Κουζίνα
Λωτός μαρμελάδα
مربى الكاكا
للوصفه باللغة العربيه أضغط هنا
Ο Λωτός είναι ένα φρούτο άγνωστο για τους πολλούς. Είναι μια εξαιρετική πηγή β-καροτίνης, βιταμίνης C και καλίου.
Για περιισότερες πληροφοριές πατήστε εδώ.
Υλικά:
2 Κιλά από ώριμους κόκκινους λωτούς (σαν τις πολύ ώριμες ντομάτες).
1 Κιλό Ζάχαρη.
1 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά).
Χυμός από μισό λεμόνι.
1 Κλαδάκι αρμπαρόριζα.
1 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά).
Χυμός από μισό λεμόνι.
1 Κλαδάκι αρμπαρόριζα.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τους λωτούς, τους ξεφλουδίζουμε. Κρατάμε την ψύχα και την καθαρίζουμε από τυχόν μαυράδια και κοκούτσια.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την ψύχα με την ζάχαρη σκεπασμένη για 2 ώρες.
Αλέθουμε με το ραβδομπλεντερ ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά, Προσθέτουμε την κανέλα (προαιρετικά), βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 1 ώρα μέχρι να πήξει η μαρμελάδα και γίνει παχύρευστη. Προσέχουμε να μην καούμε γιατί κάνει φουσκάλες που πιτσιλάνε.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνέχεια.
Πετάμε το κλαδί της αρμπαρόριζας που έχει βράσει και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα με την λαχταριστή και αρωματική μαρμελάδα λωτού για μελλοντική χρήση.
Απολαμβάνουμε το πρωινό μάς με την μαρμελάδα από λωτό.
ٍΣυμβουλή:
ٍΜπορείτε να προμηθευτείτε τους λωτούς πριν ωριμάσουν και να τους αποθηκεύσετε σε δροσερό μέρος.
Εάν θέλετε να ωριμάσουν γρήγορα θα βάλετε 4-5 τεμάχια σε μία μαύρη σακκούλα μαζί με ένα μήλο), σε 3-4 μέρες θα ωριμάσουν κανονικά (γίνονται από μέσα σαν μαρμελάδα).
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.